Kom igång

Bakgrund TrippliGolf

Idén bakom TrippliGolf startade med en reklamkampanj för en stor skidort i norra Sverige under temat ”Lär känna oss”, där lokala förmågor bjöd in resenärer till unika upplevelser via en webbplattform. Målet var att erbjuda besökaren en unik möjlighet att träffa ortens invånare och ta del av deras favoritintressen och upplevelser. Kampanjen blev mycket uppskattad och omskriven och startade ett nytt sätt att tänka kring framtidens möten mellan människor.

Vi insåg tidigt att sättet på hur människor vill resa och konsumera upplevelser har ändrats radikalt och att resenärer vill ha ut mycket mer av totalupplevelsen i framtiden.

Sök- och matchningssystemet vi nu skapat ger möjlighet för människor att erbjuda upplevelser och matchas med andra människor. Vi ger golfare och den lokala golfmarknaden en möjlighet att få kontakt, mötas och att köpa eller sälja tjänster och erbjudanden mellan varandra.

Vi ser varje golfare som en potentiell golfvärd eller golfguide i TrippliGolf och låter alla skapa och erbjuda unika erbjudandepaket med t. ex ett par golfrundor med lunch och övernattning i gäststugan.

Läs mer om att vara golfare i TrippliGolf.

Så här fungerar det att söka och hitta golfpartners och golfupplevelser

1. Välj snabbt din egen golfprofil

Att klicka fram sin golfprofil är enkelt och kul, välj din nivå och vad du gillar inom golf. Klicka sedan på SÖK och få golftips och erbjudanden som matchar din golfprofil.

2. Filtrera din sökning geografiskt

Nästa steg kanske är att filtrera bland alla möjligheter. Skriv in var du vill ha nästa golfupplevelse, ett land, en stad, en golfklubb eller kanske en golfdestination som har ett flertal banor. Vilka golfdestinationer som har upplevelser inlagda ser du enkelt på vår karta.

3. Hitta specifika upplevelser

Taggar specificerar upplevelsers innehåll och vem de passar. Börja med att välja din Spelartyp och vilken Bantyp du gillar. Du kan sedan göra din sökning mer specifik genom att filtrera på Utmaningar på Banan, Klubbfaciliteter / Service, Boende, Mat & Dryck och andra Aktiviteter i anslutning till golfbanan. Om du inte väljer några taggningar från början visas alla upplevelser.

En upplevelse kan till exempel ha följande taggningar:
Spelartyp: 5-11 hcp (upplevelsen passar spelare med 5-11 i handikapp) Bantyp: Lätt att gå
Utmaningar på banan: Bunkrar, Vattenhinder
Klubbfaciliteter: Hyrklubbor, Golfbil, Golfvagn, Middagsrestaurang, Kiosk
Mat & Dryck: Pub, Lokal mat
Aktiviteter: Spa

Vad som inkluderas i upplevelsen specificeras i text och prissättning. Att en upplevelse har till exempel taggen ”Spa” behöver alltså inte betyda att Spa ingår i priset för upplevelsen utan att Spa finns i anslutning till upplevelsen.

4. Välj golfupplevelse – boka och betala

När du hittat roliga golfupplevelser som du gillar, skicka en bokningsförfrågan innehållande dag, tid och hur många ni är. När du och arrangören är överens bokar och betalar du direkt på hemsidan och får en bokningsbekräftelse via email och på din TrippliGolf-sida.

Så här fungerar det att bli GolfVärd och skapa golfupplevelser

1. Klicka på ”Bli Golfvärd”

Skapa ditt golftips eller din golfupplevelse genom att klicka på ”Bli Golfvärd” i menyn.

2. Skapa ett erbjudande

När du fyllt i din profil kan du börja skapa ett erbjudande. Gå in i Profil > Golfvärd och välj Skapa en upplevelse. Upplevelsen kan vara allt ifrån att bjuda in en golfpartner till hemmabanan eller nästa golfresa, till ett par rundor golf med lunch och efterföljande besök på närliggande gästgiveri. Välj vilka taggar som representerar vad som ingår i din upplevelse, dessa taggar kommer användas för att hjälpa golfare hitta din upplevelse. Krydda med cyklarna och kajakerna i garaget och kanske också erbjuda extrastugan till ett bra pris. Dela det du äger och har så tjänar vi alla på det, både natur och plånbok.

Erbjudanden och tips kan vara gratis eller kosta, det bestämmer du. Används systemets betalsystem så dras 6% från utbetalningen till ditt konto. Köparen betalar ditt pris plus 6% i serviceavgift.
Om du tar betalt för ditt tips eller din paketerade golfupplevelse så måste du registrera dig med bl a bankkonto som verifieras av oss, gäller som penningtvättlagen kräver.

3. Svara på en bokning

När någon hittat ditt golftips eller upplevelse så får du en notifikation i din e-mail och även på din egen TrippliGolf-sida. Svara om det är OK eller om ni behöver ändra något. När köparen fått OK så bokar hen och betalar (om upplevelsen inte är gratis).

Booking requests are always open for cancellations at any time by either you or the Traveller.

4. Ta hand om Upplevelsen

När gästen/gästerna anländer gäller det att uppfylla förväntningarna. Det lilla extra brukar skapa bra betyg från gäster.

Betalsystemet

TrippliGolf använder Propayment som betalningspartner. Hos dem skapas ett klientmedelskonto som inte rörs förrän eventet skett. Den överenskomna summan betalas ut ca 1-2 dagar efter genomförd aktivitet. Vid eventuell avbokning så betalas överenskommen summa ut till köpare från klientmedelskontot.

Användbara tips

För att få bra svar som golfare:

  • Välj en bra profilbild och skriv en beskrivande text om dig själv som berättar om vem du är och vad du söker. Om du även letar efter att spela med utländska spelare kan det vara bra att skriva din beskrivning på engelska.
  • Du väljer själv om du vill vara synlig och sökbar för andra golfare. Du kan när som helst aktivera eller avaktivera din synlighet för andra användare i dina profilinställningar.

För att få bra svar som GolfVärd:

  • Använd bra bilder i din golfprofil, både på dig själv men också på dina erbjudanden.
  • Den information du lämnar om dig själv är viktig, försök beskriva dig själv på bästa sätt, gärna på engelska för att välkomna personer som turistar i Sverige.